Faceți căutări pe acest blog

duminică, 21 martie 2010

Penne cu pui si surimi





Cum gatim pastele:

1. Pastele trebuiesc fierte intr-o oala mare, incapatoare. Fie ca pregatim spaghetti, penne ori fusilli, acestea trebuie sa aiba suficient spatiu in oala in care fierb, astfel incat sa nu se lipeasca prea tare una de cealalta. Pentru o cutie de 500g de paste, folositi o oala de minim 5,5 litri.
2. Puneti sare din plin in apa in care fierb pastele. Sarea nu afecteaza in niciun fel procesul de gatire al pastelor, insa le da acea savoare de care au nevoie pentru ca preparatul final sa fie, intr-adevar, demn de laude.
3. Asigurati-va ca apa a dat in clocot inainte de a adauga pastele. Adaugati pastele si rasfirati-le pe cat posibil pentru ca ele sa nu se lipeasca. Ajutati-le sa se lase cu totul in apa, folosind o lingura de lemn. Odata ce s-au lasat, iar apa le acopera, nu le mai amestecati.
4. Gatiti pastele la foc mediu si scoateti-le din oala cu 2 minute inainte de timpul indicat pe ambalaj. Este foarte important sa nu fierbeti pastele prea mult timp, mai ales daca le veti mai gati si impreuna cu sosul. Urmati sfatul italienilor si preparati pastele “al dente”.
5. Nu adaugati ulei in apa in care fierb pastele. In cazul in care puneti ulei in oala in care fierb, ele vor deveni alunecoase, iar atunci cand le veti gati impreuna cu sosul, acesta nu se va mai prinde de ele asa cum ar trebui.
6. Scurgeti pastele de apa cu ajutorul unei strecuratori, dar pastreaza cel putin o cana din apa in care au fiert. O vei folosi putin mai tarziu, atunci cand pregatesti sosul. Ii da acestuia un gust deosebit. Crede-ne pe cuvant.
7. Nu spalati pastele dupa ce le scurgeti de apa! Adaugati-le direct in sosul pe care l-ati preparat si nu le mai gatiti mai mult de cateva minute pentru a evita ca ele sa devina prea moi. Puneti un pic din apa in care au fiert pentru a le da acea savoare tipic italieneasca.
Serveste-le pe farfurii calde. Pofta buna!

Ingrediente pentru 2 persoane:

250 gr paste scurte
250 gr piept de pui
½ morcov
1 ardei gras galben
vreo 7 bastonase de surimi crab
4 rosii
½ lgt oregano
½ lgt cimbru
1 lgt patrunjel tocat pentru ornare
branza rasa sau parmesan
4-5 catei usturoi
1 ceapa mare
1 lingura de bulion

Mod de preparare:

Se fierb pastele al dente (la 100 gr paste 1 l de apa). Se pune apa la fiert cu sare. Pastele se adauga cand incepe apa sa fiarba. Se fierb fara capac si la foc mai mic. Se pun apoi in strecuratoare si se clatesc cu apa rece si se amesteca cu putin ulei. Ceapa taiata marunt se caleste in putin ulei. Se adauga usturoiul zdrobit si se mai caleste. Apoi se adauga pe rand carnea taiata fasii groase de un deget, morcovul dat prin razatoarea mare sau taiat bastonase, surimi taiate cuburi mari, ardeiul taiat fasii si se caleste dupa fiecare. In alt vas se pun pe foc rosiile decojite si date prin masina impreuna cu oregano, cimbru si lingura de bullion. Se lasa pana se leaga un sos mai gros. Se aseaza pe farfurii pastele, deasupra legumele cu carnea, peste ele sosul de rosii si deasupra parmesan si patrunjel.

Niciun comentariu: