Faceți căutări pe acest blog

duminică, 21 martie 2010

Rulou de pui cu sos rose si orez cu legume







Pentru rulou:

150 g piept de pui
25 g sunca presata
25 g ciuperci
10 g cascaval
Sare
Piper

Pentru sosul de rosii:

100 g sos de rosii
50 g smantana dulce
5 ml coniac
Sare piper

Pentru garniture de orez:

70 g orez
Putina ceapa
1 morcov mic
1 ardei gras mic
Sare
Piper
Patrunjel
10 g unt

Ruloul:

Intinzi pieptul de pui, tai sunca presata si cascavalul cubulete iar ciupercile le tai felii. Amesteci cascavalul cu sunca si ciupercile si pui umplutura peste pieptul de pui. Presari sare si piper si rulezi pieptul de pui. Il prinzi cu scobitori si il prajesti in uleiul incins.

Sosul de rosii:

Amesteci sosul de rosii cu smantana, coniacul si presari sare si piper dupa gust.

Orezul:

Fierbi orezul cu 1 cana de apa pana isi tripleaza volumul. Cureti si tai marunt morcovul, ceapa, ardeiul si patrunjelul si le calesti putin in unt. Potrivesti de sare si piper.

Asamblare:

Pui orezul intr-o forma fara fund, pe o farfurie sau un platou si scoti usor forma. Daca nu ai o forma potrivita poti taia o sticla de plastic si o folosesti pe aceasta. In jurul orezului asezi bucatele de rulou taiat. Torni de jur imprejur sos de rosii si decorezi cu orice fruct sau legume doresti.

Niciun comentariu: