Faceți căutări pe acest blog

marți, 23 martie 2010

Placinta cu iaurt





Varianta I, am facut-o :

eu nu am fost asa multumita insa sotului i-a placut

Timp de preparare: 25 minute
Complexitate medie

Ingrediente:500g iaurt 3 oua 150g stafide un virf de cutit ammoniac si jumatate de suc de la o lamiie.2 linguri de faina 2 fiole esenta de fistic sau vanilie 200 g zahar un praf de sare un pachet foi de placinta  un pachet de unt sau ulei

Mod de preparare:

1.Cuptorul trebuie sa fie bine incins.Se topeste untul si jumatate de pachet se pune in tava.Se pregateste compozitia pentru placinta.-se bat ouale spuma cu un praf de sare si o lingura de zahar-se stinge amoniacul cu sucul de la o jumatate de lamiie ,se pune in iaurt adaugam ouale batute, zaharul, esenta , sarea ,cele doua linguri de faina si amestecam compozitia bine sa devina o crema legata.-asezam in tava jumatate din foi si turnam compozitia apoi presaram stafidele pe toata suprafata foii, asezam si restul de foi deasupra peste compozitie ,turnam si restul de unt deasupra foii si se da la cuptorul bine incins 20 de minute.Cind e gata portionati-o in patratele potrivite si presarati zahar farin vanilat . Se pot unge folie cu ulei, fiecare in parte si se aseaza 1/2 din cantitatea de foi, compozitie si restul de foi unse cu ulei.

Varianta II : de incercat, sursa lalena.ro

Ingrediente

Foi de placinta
1 buc
adica 1 pachet 450-500 gr
Iaurt
1 kg
iaurtul sa fie gras
Oua
8 buc
Zahar
300 g
Esenta de vanilie
1 buc
50 gr unt sau ulei, nu se simte la gust
stafide aurii si negre


1
Lasati foile de placinta sa se decongeleze, in acest timp preparati repede umplutura. Mai intai amestecati iaurtul cu zahar si esenta de vanilie.
2
Bateti ouale cu un tel.
3
Adaugati compozitia de oua la cea de iaurt.
4
Amestecati bine, aceasta va fi umplutura.
5
Pentru montarea placintei aveti nevoie de o tava dreptunghiulara de cuptor, cam de 3 cm inaltime, 30*20. Asezati 2-3 straturi de foi de placinta, in asa fel ca marginile foilor sa iasa putin din tava. Doar primul rand trebuie sa fie mai mare ca sa nu curga umplutura din placinta, restul de foi le faci exact cat sa acopere stratul de iaurt.Topiti untul si ungeti foile cu o pensula intre ele cu unt topit sau ulei.
6
Turnati 1/3 din umplutura in tava, mai puteti adauga optional stafide.
7
Mai puneti 2-3 straturi de foi de placinta, unse cu unt intre ele. Turnati jumatate din umplutura ramasa, acoperiti iar cu 2-3 foi.
8
Ultimul strat va fi cel de iaurt - deci sunt 3 straturi de umplutura si 3 de foi. Marginile care erau lasate mai jos le dati in interior, peste ultimul strat. Cu un cutit faceti niste taieturi pana in adancul placintei, vreo 5-6. Puneti placinta la cuptor la temperatura medie.
9
O lasati sa se rumeneasca bine si o scoateti. Va fi mai umflata putin dar se dezumfla peste vreo 15 min. 40-45 min la 200 de grade sau 50 min la 180.
10
Asa arata placinta dupa ce se dezumfla. O lasati pana la racirea completa (daca rezistati) si o serviti cu mare pofta:)
Pofta Buna! este buna atat calda cat si rece

Niciun comentariu: