Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 20 martie 2010

Tort caramel





















Blatul a iesit o nebunie

Ingrediente pentru 8 persoane
Timp de preparare:60 minute
Complexitate:medie

Ingrediente:

Blat:

100 g ciocolata heidi cu miere si nuci
50 g ciocolata milka cu alune de padure
100 g unt
5 oua
un praf de sare
100 g miez de nuca
100 g faina
1 pachet praf de copt
1/2 lingurita praf de cafea
1 mana de stafide
1 lingura rom
2 linguri cognac alexandrion
1 lingurita coaja de portocale
1 pliculet cappuccino

Crema:

250 ml lapte
2 banane
1 mar
1 plic crema caramel de la dr oetker

Ornat:

1 cutie mica de frisca lichida pentru
Ciocolata
Cacaoa

Mod de preparare:

Se macina nucile la masina de cafea si se lasa cateva bucati mai mici. Se pun stafidele la hidratat in esenta de rom amestecata cu cognac.Se separa galbenusurile de albusuri. Untul se taie cubulete si se lasa sa se incalzeasca la temperatura camerei. Intre timp se freaca galbenusurile cu un praf de sare, coaja de portocale si apoi cu zaharul treptat pana se dizolva complet cristalele de zahar. Albusurile la temperatura camerei, scoase de seara eventual se bat spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie tot la temperatura camerei. Se rupe ciocolata bucati si se pune la topit la bain marie sau pentru cateva minute la cuptorul cu microunde.. Frecam bine untul, il adaugam la galbenusuri si amestecam in continuare. Se toarna peste compozitie ciocolata topita. Se cerne faina de doua ori cu praful de copt, cafeaua si cappuccino. Se pune in compozitie cafeaua, nucile si stafidele cu tot cu cognac dupa care se adauga treptat cate o lingura de faina si una de albus amestecand rapid de jos in sus dupa fiecare. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt si se pune compozitia. Se pune la cuptorul incins pe gratarul din mijloc la foc potrivit pentru aproximativ 30- 40 minute in functie de cuptor. Se face testul cu scobitoarea pe margini. In mijloc s-ar putea sa fie mai moale din cauza ciocolatei dar dupa racire se intareste. Nu lasati mai mult sa nu se arda. Cand este gata se lasa in cuptor sa se raceasca cu usa intre deschisa pentru a nu se lasa blatul. Mixeaza plicul de crema cu lapte si zahar praf dupa instructiuni. Blatul se poate insiropa cu putina cafea in care s-a topit ciocolata. Se taie blatul racit in trei. O banana se mixeaza impreuna cu marul curatat de coaja. Se pune crema de caramel intre blaturi, se aseaza banana taiata felii subtiri si ultimul blat se unge cu piureul de fructe si se pun cateva felii de banana. Se imbraca in frisca si se decoreaza dupa imaginatie.

Niciun comentariu: