Faceți căutări pe acest blog

duminică, 21 martie 2010

Tort cappuccino








Foarte bun, mai ales blatul

Ingrediente pentru 10 persoane
Timp de preparare 45 minute
Complexitate medie

Blat:
6oua
6 linguri de zahar
100 gr ciocolata amaruie sau cu lapte de buna calitate
2 linguri faina
30 gr unt
1 vf lingurita praf de copt
1 lingurita praf de cappuccino
zeama de lamaie

Crema:

3 galbenusuri
2 budinci de vanilie la plic
3 linguri de zahar
70 gr ciocolata cu crema de cappuccino
1 lingurita de cappuccino
600 ml lapte
30 gr unt

Siropul:

3-4 linguri de cafea
300 ml apa
Se face din acestea o cafea tare cu care se insiropeaza blatul.

Pentru ornat:

nuci, batoane de scortisoara, nuca de cocos , cacao sau orice doriti

Pentru blat:
Galbenusurile sa freaca cu zahar. Albusurile la temperatura camerei se bat spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie.Ciocolata se topeste cu untul si apoi o picuram calduta peste galbenusuri cate putin si amestecam bine.Adaugam faina cernuta cu praful de copt.(2 lg potrivite de faina ) La final se afauga albusurile spuma si se amesteca de jos in sus. Se pune blatul in forma de tort tapetata cu hartie de copt.Se tine la cuptorul incins de dinainte aproximativ 35 minute.

Pentru crema:
Freci galbenusurile cu zaharul. Topim ciocolata cu cu untul si picuram peste galbenusuri. Dizolvam putin budincile in cateva linguri de lapte rece si punem cu restul de lapte impreuna la fiert la foc mic. Adaugam cate putin compozitia de ciocolata si galbenusuri peste lapte si mestecam in continuu pana se ingroasa.

Asanblare:
Se taie blatul rece in doua. Se insiropeaza blatul. Se pune toata crema peste blatul de jos insiropat daca doriti sa glazurati tortul cu ciocolata neagra si daca il ornati altfel puteti pastra 1 sfert din crema pentru a imbraca putin tortul pe deasupra.

Niciun comentariu: