Faceți căutări pe acest blog

marți, 23 martie 2010

Negresa









Ingrediente :

-350g unt,
-250g zahar
-1 ½ ceasca lapte
-4 oua
-100g cacao
-300g faina
-100g ciocolata amaruie
-1 plic praf de copt
-zeama de la o lamaie.
-½ ceasca nuca taiata marunt
-¼ ceasca stafide
-esenta de rom
-fulgi de cocos

Preparare:

Punem untul, zaharul, laptele si cacao intr-o cratita si fierbem la foc potrivit 10min. Din aceasta compozitie oprim 16 linguri in care adaugam 100g ciocolata amaruie. Omogenizam bine pana se topeste ciocolata. Restul compozitiei ramase o lasam la racit. Cand este complet rece adaugam cele 4 galbenusuri pe rand si amestecam dupa fiecare, praful de copt dizolvat in zeama de lamaie si faina treptat. Separat batem spuma albusurile cu un praf de sare si le adaugam in compozitia de galbenusuri amestecand usor de jos in sus. Se adauga nucile si stafidele care au fost inmuiate in rom. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam 30-35 min la cuptorul incalzit la foc potrivit. Dupa ce scoatem prajitura , intindem bine glazura oprita si lasam sa se raceasca bine inainte de a o taia. Eu am ornat-o cu fulgi de cocos.

Niciun comentariu: