Faceți căutări pe acest blog

marți, 23 martie 2010

Rulada cu ciocolata











Ingrediente blat:

5 oua
5 linguri de zahar brun
2 linguri de cacaoa
3 linguri de faina
1 esenta de rom
1 praf de sare
½ lgta coaja de portocala
1 lingura nuca macinata
1 lingura stafide
2 linguri cognac alexandrion

Ingrediente crema:

160 g unt
1 lingurita zahar pudra
1 ciocolata cu stafide poiana
1 esenta de rom
3 linguri de frisca

Mod de preparare blat:

Separam galbenusurile de albusuri. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zahar, sare si ½ lgt coaja de portocale. Se hidrateaza stafidele in rom si cognac pentru 15 minute. Se amesteca galbenusurile cu albusurile, stafidele cu tot cu cognac, esentele, nuca si la sfarsit faina si cacaoa cernute. Se amesteca de cateva ori de jos in sus, se pune aluatul in tava cuptorului tapetata si se da la cuptor pentru 30 minute.

Mod de preparare crema:

Se freaca untul spuma cu zaharul si esenta de rom. Se topeste ciocolata pe baie de aburi si se adauga la unt. Se amesteca bine. Blatul inca cald se rastoarna peste un prosop umed, se unge hartia de copt cu pensula inmuiata in apa rece pentru a se desprinde usor. Se scoate hartia dupa care se ruleaza cat e inca cald. Se lasa pana se raceste dupa care se umple cu crema si se ruleaza inapoi. Se pune in folie alimentara si se da la rece pentru cateva ore. Se orneaza dupa preferinta.

Niciun comentariu: