Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 20 martie 2010

Tort tutti frutti










Impartit de revelion cu cumatra mea

Blatul:

6 oua
6 lg zahar
6lg faina
esenta vanilie
coaja de portocala

Crema:

3 oua
200gr zahar
500ml frisca
2 pl gelatina
zahar vanilat
piersici si alte fructe din compot

Sirop:

din zeama de la compot
razatura de lamaie pentru aroma

decor

banane , kiwi, mandarine, capsuni sau visine din compot, gelatina transparenta si frisca

Se prepara o compozitia de blat obisnuita (se freaca galbenusurile cu zahar si se bat albusurile spuma cu putina sare). Se adauga treptat faina si esentele. Se coace intr-o tava dreptunghiulara .Dupa ce s-a racit se taie in doua foi se insiropeaza prima foaie (pe care am asezat-o in tava in care am copt blatul)cu zeama din compot, se adauga crema astfel obtinuta:ouale si zaharul se pun la fiert intr-un vas ,dupa ce au dat in cateva clocote se lasa sa se racoreasca si se adauga gelatina transparenta pe care in prealabil am pus-o la inmuiat in apa rece(100ml ) si se amesteca energic.Compozitia se amesteca cu frisca batuta( un sfert din frisca se opreste pentru ornat ca este suficient si restul de frisca se foloseste la crema) si bucatile de fructe din compot si se toarna peste foaia insiropata. Asezam si a doua foaie o insiropam si tinem la rece cateva ore pana ce se incheaga bine. Rasturnam cu atentie tortul obtinut si ornam cu frisca si fructele taiate feliute mai subtiri si turnam niste gelatina transparenta care a fost inmuiata in apa dupa instructiuni.

Niciun comentariu: