Faceți căutări pe acest blog

duminică, 21 martie 2010

Supa crema de ciuperci




- 500 grame ciuperci champignon
- 50 grame de unt
- 2 linguri ulei de masline
- 1-2 cepe
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri rase de faina
- 100 ml smantana
- 1 litru supa de pui
- 1 frunza de dafin
- 1-2 cuburi concentrate ciuperci
- Sare
- Piper alb

Se taie felii subtiri ciupercile si se opresc cateva mici intregi pentru décor. Se pune ulei in cratita si se incinge. Se topeste untul in el. Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc. Se adauga ciupercile si se calesc bine inca 5 minute. Se pune frunza de dafin si se adauga supa de pui fierbinte . Separat se desface faina cu putina supa calda fara sa se formeze cocoloase. Dupa ce a fiert supa se paseaza ciupercile, se adauga si faina si se mai pune un pic pe foc. La sfarsit se pune smantana desfacuta separat cu putina supa racita sau se pune smantana direct in farfurie. Se orneaza cu felii de ciuperci si ciupercute intregi.

Niciun comentariu: