Faceți căutări pe acest blog

luni, 22 martie 2010

Gaina cu sos de portocale




Cel mai bun vin rosu alaturi de budureasca





Ingrediente

1 gaina potrivita
6 ciuperci
1 ceapa
1 pahar de orez cu bob lung
1 pahar supa de carne
50 gr. Unt
Un praf de curry
Sos de soia
Condimente pentru orez
½ pahar suc de portocale
½ pahar suc de lamaie
1 ligurita de miere
1 lingura de sos soia

Preparare

Se curata gaina in interior si se spala bine sub jet de apa rece. Se caleste in untul incins ceapa tocata marunt dupa care se adauga orezul si se caleste putin. Se adauga jumatate din cantitatea de ciuperci taiate felii si se caleste in continuare. Se adauga ciupercile ramase si se caleste din nou. Se condimenteaza putin dupa gust, se pune curry si 1 lingurita sos de soia si se adauga supa de carne. Se lasa sa fiarba pe jumatate orezul. Se coase gaina in jurul gatului cu o ata mai groasa de bucatarie astfel incat sa ramana deshis numai fundul gainii. Se umple gaina cu orez lasand un spatiu de 2-3 degete pentru a lasa orezul sa se umfle. Se coase apoi gaina. Se condimenteaza si se introduce intr-o punga speciala pentru copt alaturi de cateva ciuperci intregi si putina supa de carne. Se leaga bine punga si se fac cateva gauri. Se da la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ o ora si jumatate. Se pune pe foc sucul de lamaie si portocala impreuna cu mierea si lingura de sos soia. Se lasa sa scada la foc mic pana se leaga putin sosul. Se desface punga si cu ajutorul unei pensule se unge gaina peste tot. Se lasa gaina pana se rumeneste bine si pe parcurs se unge mereu cu acest sos. Gaina va iesi dulce acrisoara. Este o reteta potrivita pentru cei care iubesc combinatiile de dulce acrisor la mancarurile exotice.

Niciun comentariu: