Faceți căutări pe acest blog

duminică, 21 martie 2010

Supa crema de legume






Ingrediente:

1.5 l apa
4 morcovi
1 pastarnac
1 patrunjel
1 telina
2 cepe
1 ardei gras
3-4 cartofi
2-3 buchetele conopida
1 dovlecel
1 mana mazare
Cateva ciuperci
lapte
100 gr unt
Patrunjel
Crutoane
Smantana

Legumele se curata, se spala si se taie bucati mai mici. Se pune pe foc apa cu sare, piper, vegeta si cand da in clocot se adauga telina, albitura, morcovii si cartofii. Cand sunt pe jumatate fierte se adauga si restul legumelor. Cand sunt complet fierte se scot si se pun in blender. Se amesteca piureul de legume cu apa in care au fiert, unt si se subtiaza cu lapte dupa gust. Crutoanele se fac din paine un pic mai veche sa se poata taia. Se taie cuburi se se stropesc cu ulei de masline. Se aseaza in tava de la cuptor si se pun cubulete de unt. Se lasa pana se rumenesc putin.Se serveste cu patrunjel, smantana si crutoane.

Niciun comentariu: