Faceți căutări pe acest blog

marți, 23 martie 2010

Rasol de vita cu hrean si cartofi nature

















Gustos si sanatos

Ingrediente:

1 bucata mare de rasol cu tot cu os si maduva
2-3 cartofi
1 telina cu frunze
pastranac radacina
patrunjel radacina
cativa morcovi
1 gogosar sau ardei gras
foi de dafin
boabe de piper
coriandru
crengute de cimbru
condimente
cativa catei de usturoi
1 ceapa alba si una rosie
hrean facut in casa reteta aici: http://wwwsimona-susu.blogspot.ro/2014/12/hrean-cu-otet.html

Se maseaza rasolul de seara cu boia dulce, curry, cimbru, curcuma, oregano, condimente la rasnita, si ulei de masline. A doua zi se pune la fiert in apa rece cu putina sare sau vegeta, legumele curatate lasate intregi sau taiate in patru, cartofii cu tot cu coaja dar bine spalati si condimentele. Se fierbe la foc potrivit pentru vreo 2-3 ore pana se desprinde carnea de pe os. Daca rasolul este mare si a mai scazut apa intoarcem carnea la un interval de timp. Servim carnita impreuna cu legume si hrean. Eu am pus hrean cu  mai multa zeama in fiecare cartof taiat cat este cald, am scobit cu furculita si am pisat usor ca sa se amestece bine. Zeama ramasa de la fiert nu se arunca, se strecoara si se foloseste la un pilaf, risotto, supa sau ciorba de vita ori alta mancare.


Niciun comentariu: