Faceți căutări pe acest blog

duminică, 21 martie 2010

Spaghete cu legume si kaizer








In










Ingredinete pt 2 ps :
Un sfert pachet spaghete
Cateva rosii bine coapte sau pasta de rosii concentrata
Cativa catei de usturoi
Ulei de masline
Busuioc proaspat
Patrunjel
1 cana Vin alb sec sau demisec
Cateva fasii de kaizer sau slaninuta
1 ardei grasi rosii
1 morcov
Cateva ciuperci
1 ceapa alba
1 ceapa rosie

Mod de preparare:

Se pune 1 l de apa la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot se pun pastele si se lasa sa fiarba “al dente” ( fierte pe jumatate) la foc mic. Cand sunt gata se pun in strecuratoare, Rosiile se oparesc si se decojesc apoi se taie cuburi. Daca nu aveti rosii bulionul se desface in putina zeama fierbinte in care au fiert pastele. Usturoiul se piseaza in mojar impreuna cu cateva frunzulite de busuioc proaspat. Ardeii se taie fasii subtiri, la fel si kaizerul, cepele se toaca marunt, morcovul il dam prin razatoarea mare iar ciupercile dupa preferinta felii sau marunt. Se caleste ceapa in ulei incins dupa care se adauga slaninuta sau kaizerul apoi in ordine se pun ardeii si se calesc, morcovul si ciupercile. Se lasa putin sa scada si se dau deoparte. In alta tigaie se caleste usturoiul apoi se adauga rosiile si putin busuioc. Dupa ce s-a legat putin sosul se adauga vinul si se lasa sa mai scada. La sfarsit se adauga pastele in sos si se rumenesc putin iar apoi se vor amesteca cu legumele calite.Se servesc cu parmesan ras si busuioc proaspat.

Cum gatim pastele:

1. Pastele trebuiesc fierte intr-o oala mare, incapatoare. Fie ca pregatim spaghetti, penne ori fusilli, acestea trebuie sa aiba suficient spatiu in oala in care fierb, astfel incat sa nu se lipeasca prea tare una de cealalta. Pentru o cutie de 500g de paste, folositi o oala de minim 5,5 litri.
2. Puneti sare din plin in apa in care fierb pastele. Sarea nu afecteaza in niciun fel procesul de gatire al pastelor, insa le da acea savoare de care au nevoie pentru ca preparatul final sa fie, intr-adevar, demn de laude.
3. Asigurati-va ca apa a dat in clocot inainte de a adauga pastele. Adaugati pastele si rasfirati-le pe cat posibil pentru ca ele sa nu se lipeasca. Ajutati-le sa se lase cu totul in apa, folosind o lingura de lemn. Odata ce s-au lasat, iar apa le acopera, nu le mai amestecati.
4. Gatiti pastele la foc mediu si scoateti-le din oala cu 2 minute inainte de timpul indicat pe ambalaj. Este foarte important sa nu fierbeti pastele prea mult timp, mai ales daca le veti mai gati si impreuna cu sosul. Urmati sfatul italienilor si preparati pastele “al dente”.
5. Nu adaugati ulei in apa in care fierb pastele. In cazul in care puneti ulei in oala in care fierb, ele vor deveni alunecoase, iar atunci cand le veti gati impreuna cu sosul, acesta nu se va mai prinde de ele asa cum ar trebui.
6. Scurgeti pastele de apa 

Niciun comentariu: