Faceți căutări pe acest blog

duminică, 21 martie 2010

Spaghete cu legume si carne de vita



Cum gatim pastele:

1. Pastele trebuiesc fierte intr-o oala mare, incapatoare. Fie ca pregatim spaghetti, penne ori fusilli, acestea trebuie sa aiba suficient spatiu in oala in care fierb, astfel incat sa nu se lipeasca prea tare una de cealalta. Pentru o cutie de 500g de paste, folositi o oala de minim 5,5 litri.
2. Puneti sare din plin in apa in care fierb pastele. Sarea nu afecteaza in niciun fel procesul de gatire al pastelor, insa le da acea savoare de care au nevoie pentru ca preparatul final sa fie, intr-adevar, demn de laude.
3. Asigurati-va ca apa a dat in clocot inainte de a adauga pastele. Adaugati pastele si rasfirati-le pe cat posibil pentru ca ele sa nu se lipeasca. Ajutati-le sa se lase cu totul in apa, folosind o lingura de lemn. Odata ce s-au lasat, iar apa le acopera, nu le mai amestecati.
4. Gatiti pastele la foc mediu si scoateti-le din oala cu 2 minute inainte de timpul indicat pe ambalaj. Este foarte important sa nu fierbeti pastele prea mult timp, mai ales daca le veti mai gati si impreuna cu sosul. Urmati sfatul italienilor si preparati pastele “al dente”.
5. Nu adaugati ulei in apa in care fierb pastele. In cazul in care puneti ulei in oala in care fierb, ele vor deveni alunecoase, iar atunci cand le veti gati impreuna cu sosul, acesta nu se va mai prinde de ele asa cum ar trebui.
6. Scurgeti pastele de apa cu ajutorul unei strecuratori, dar pastreaza cel putin o cana din apa in care au fiert. O vei folosi putin mai tarziu, atunci cand pregatesti sosul. Ii da acestuia un gust deosebit. Crede-ne pe cuvant.
7. Nu spalati pastele dupa ce le scurgeti de apa! Adaugati-le direct in sosul pe care l-ati preparat si nu le mai gatiti mai mult de cateva minute pentru a evita ca ele sa devina prea moi. Puneti un pic din apa in care au fiert pentru a le da acea savoare tipic italieneasca.
Serveste-le pe farfurii calde. Pofta buna!

Grozave

- 150-200 grame spaghete
- 4 catei de usturoi maricei
- 2 cepe potrivite
- 1 morcov potrivit
- 1 vanata mica
- 1 mana de varza alba
- 1 ardei gras rosu mare
- 1 ardei gras galben sau verde
- 200-300 grame carne vita
- Curry dupa gust
- ½ pahar bulion concentrat fiert in 40 ml ulei masline cu oregano, cimbru si busuioc.
- Sos de soia

Se caleste in wok ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand este aurita ceapa se adauga carnea taiata cubulete mici pentru ca vita este mai tare. Dupa ce s-au calit bine se aduga curry aproximativ 2 lingurite si putina vegeta. Se mai caleste apoi se aduga morcovul ras mare. Dupa ce s-a calit morcovul se aduga si celelalte pe rand si se caleste dupa fiecare: vanata taiata cubulete mici, ardeiul taiat fasii si varza fideluta. Se adauga bulionul si pastele fierte “al dente” si se calesc usor fara a se zdrobi. Pastele se fierb intr-un litru de apa cu un praf de sare. Se adauga in momentul cand fierbe apa si se fierb la foc mic. Cand sunt gata se pun in strecuratoare. La sfarsit in wok se adauga si putin sos de soia.

Niciun comentariu: