Faceți căutări pe acest blog

marți, 23 martie 2010

Gogosi birlaneze














Ingrediente:

270 ml lapte
50 gr zahar
2 galbenusuri
1 cub drojdie
50 gr unt
sare
500 gr faina pt cozonac
coaja de lamaie
coaja de portocale
ulei pt prajit
zahar vanilat pentru pudrat

Mod de preparare:

Ingredientele trebuie sa fie la scoase in bucatarie cu cateva ore inainte iar in bucatarie sa fie cald. Se amesteca drojdia cu zaharul, putina faina si putin lapte cald. Se lasa maiaua la dospit pana-si dubleaza volumul. Se face o gaura in mijlocul fainii cernute si se adauga maiaua, galbenusurile amestecate cu coaja de citrice, untul topit caldut si un praf de sare. Se framanta bine o coca adaugand restul de lapte caldut. Se pune sus la loc cald sa creasca bine timp de vreo ora. Se intinde o coca mai groasa pe masa tapetata cu faina. Se decupeaza cercuri cu paharul si se mai lasa sa creasca 15 minute.Se prajesc in baie de ulei fierbinte. Se aseaza pe servetele, se umplu cu fineti sau gem cu ajutorul unei seringi si se pudreaza cand s-au mai racit. Eu le am umplut inainte dar mai bine se fac dupa.


Niciun comentariu: