Faceți căutări pe acest blog

duminică, 21 martie 2010

Orez cu legume si ou





Varianta 1 :

Ingrediente pentru 2 persoane:

1pahar de orez cu bob lung
2 pahare de supa de pui
1 vf cutit ghimbir ras
1 morcov
1 mana de mazare
2 oua
Curry
Piper
Sos de soia
Ulei de porumb sau masline

Mod de preparare:

Se incinge un wok si se caleste in ulei la foc rapid morcovul taiat cubulete mici apoi se adauga ghimbirul si mazarea decongelata dinainte. Orezul se fierbe in supa pentru 15 minute acoperit cu folie de aluminiu si capac iar dupa cele 15 minute se ia capacul si se mai lasa 10 minute cu folia. Se adauga si orezul fiert peste legume si se caleste cu sos de soia si condimente. Ouale se prajesc zdrentuite si se adauga la sfarsit in orezul ata preparat. Se serveste cu sos de soia.

Varianta 2 : de facut

1 ceasca orez basmati
Ceapa verde
Usturoi verde
2 oua
1 morcov
Mazăre
Sare


Fierbem orezul bob cu bob si-l lasam sa se raceasca. Incalzim o tigaie cu ulei si facem ouale jumari mai mari. Le scoatem, adaugam putin ulei si calim ceapa si usturoiul tocate cu tot cu partea verde.  Adaugam morcovul taiat cubulete foarte mici apoi mazarea congelata, dupa ce s-au calit bine adaugam orezul si sarea. Le lasam sa se intrepatrunda aromele si cand e gata punem ouale, amestecam bine si inchidem focul. Putem adauga curry si curcuma. 

Niciun comentariu: