Faceți căutări pe acest blog

marți, 23 martie 2010

Prajitura cu branza si fructe









 

 
 
 
 
 

Ingrediente blat:

5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri de faina
1 zahar vanilat
1 lingurita coaja rasa de portocale
Zeama unui compot de fructe exotice
1 mana de fructe din compot
Esenta de rom

Ingrediente crema:

400 g branza fina cremoasa
1 pliculet zahar vanilat
1 lingurita zahar pudra
1 cutie mica de frisca lichida 250 ml
1 plic intaritor de frisca

Pentru décor:

Aproximativ 1 kg fructe de padure (zmeura, mure, coacaze, capsuni)
Cateva linguri de frisca oprita din cantitate de mai sus

Mod de preparare blat:

Separam galbenusurile de albusuri. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Se pune putina sare si zahar peste galbenusuri si se lasa cateva minute. Se freaca apoi galbenusurile cu restul de zahar treptat, esenta de rom si coaja de portocala. Se pun intr-un castron mai mare galbenusurile, albusurile, fructele scurse din compot si faina cernuta. Se amesteca rapid de cateva ori de jos in sus, se unge o tava cu grasime, se tapeteaza cu faina si se pune aluatul. Se poate face blatul intr-o forma mai mica sau in tava de la cuptor dupa care se taie in doua si se suprapun. Se coace 20 minute la foc potrivit dupa care se face testul cu scobitoarea. Cu zeama din compot vom insiropa blatul.

Mod de preparare crema:

Se bate frisca cateva minute dupa care adaugam putin zahar pudra si intaritorul si batem in continuare la o viteza mai mare pana se intareste. Freci bine crema de branza scursa, adaugi zaharul si amesteci pana se dizolva cristalele iar apoi adaugi frisca.

Asanblare prajitura:

Taiem blatul in doua astfel incat sa obtinem doua parti egale. Insiropam primul blat, asezam cateva fructe scurse, deasupra ½ din crema si deasupra iar fructe. Printre ele putem pune si fructe din compot. Asezam al doilea blat, insiropam , asezam restul de crema si deasupra fructe de padure. Eu am pus si putina zeama de la fructe pe deasupra. Se tine la frigider cateva ore inainte de servire.

Niciun comentariu: