Faceți căutări pe acest blog

marți, 23 martie 2010

Papanasi pufosi









O reteta grozava, papanasi pufosi si gustosi

Ingrediente:

500 g branza de vaci
100 g zahar
200 g faina
2 oua
Esenta de vanilie cateva picaturi sau 2 plicuri de zahar vanilat
Esenta de rom cateva picaturi
1 vf lingurita bicarbonat de sodiu
coaja de portocala si lamaie rasa
200 ml smantana grasa
dulceata mai acra de fructe de padure, visine, capsuni sau fructe de padure

Mod de preparare:

Modalitatea mea :

Ouale se bat bine cu mixerul. Se adauga apoi zaharul treptat si se mixeaza dupa fiecare transa pana devin ca o spuma mai groasa. Se pune si zaharul vanilat, esentele si coaja rasa de citrice. Separat se mixeaza branza de vaci scursa. Se adauga branza la compozitie si se mixeaza bine. Dupa ce am mixat turnam in ploaie faina si bicarbonatul si amestecam cu lingura de lemn. Se formeaza papanasii si niste bilute mai mici. Se face o adancitura in mijlocul papanasilor si se dau putin prin faina. Se prajesc in baie de ulei cate 5 minute pe fiecare parte. Se pun la scurs pe servetele pentru cateva secunde pentru a nu se raci iar apoi se orneaza cu smantana, apoi dulceata de care doriti si se aseaza biluta deasupra. Se servesc foarte fierbinti. Eu am folosit dulceata de capsuni si smochine. Dulceata acrisoara cum ar fi de affine sau prune e cea mai potrivita.

Alt mod de amestec al ingredientelor:

Puneti branza cu ouale intr-un bol. Adaugati esentele, zaharul si bicarbonatul si amestecati cu o spatula. Urmeaza faina si amestecati pana la incorporare dar nu prea mult doar cat sa se omegenizeze. Lasati aluatul 10 minsa se odihneasca dupa care luati cate putin cu mainile presarate cu faina dar nu mai mult. Inpartiti aluatul in vreo 8 bile pentru papanasi si 8 bilute mici pt deasupra. Luati fiecare bila de aluat mare si o asezati pe blat, infigeti degetul in mijloc si rotiti usor aluatul imprejurul degetului ca sa largiti gaura. Incercati sa faceti papanasi de aceeasi dimensiune, daca doriti cantariti fiecare bucata de aluat. Puneti la prajit cate unu maxim doi papanasi ca sa aibe loc ca se vor umfla. Se vor praji la foc mediu pt 2-3 min pe iecare parte. Uleiul trebuie sa fie incins si intr-o cantitate mare sa-i acopere, ar fi bine sa aveti un tuci. Se pune pe iecare papanas caldut nu fierbinte cate 1-2 lg smantana, peste dulceata si capacelul. Se servesc calzi.

reteta de pe lalena

Reteta de incercat jamila cuisine :


Niciun comentariu: