Faceți căutări pe acest blog

duminică, 21 martie 2010

Pui chinezesc cu orez salbatic








Premiu revista click pofta buna
Premiu http://www.ardei-iute.ro/ locul II


Ingrediente pentru 2 persoane
Timp de preparare 30 de min
Complexitate medie

Ingrediente:

400 gr piept de pui taiat fasii de grosimea unui deget
1 cana nu foarte mare de orez cu bob lung (salbatic)
3 ardei grasi: galben, rosu si verde taiat julien
2 cepe potrivite tocate marunt
2 morcovi potriviti taiati rondele
obtional broccoli sau germeni de soia
sos de soia
seminte de susan
1 vf lingurita ghimbir ras
curry

Mod de preparare


Ceapa se caleste in ulei de masline intr-un wok sau tigaie, apoi se adauga pe rand carnea, morcovul, ardeiul si la sfarsit broccoli iar dupa fiecare leguma adaugata se caleste un pic atat cat sa ramana legumele “ al dente”. Se adauga ghimbir, curry, sos de soia si se mai caleste 1 minut. Se masoara orezul cu o cana. Eu deobicei fierb 1 canuta de orez pentru 2 persoane. Se pun doua cantitati de apa la o cantitatea de orez(1 cana de orez-2 cani de apa). Se pun cele doua cani de apa pe foc si in momentul fierberii se adauga cana de orez(orez care a fost spalat), 1 vf cutit de curry si putina sare. Se amesteca de doua ori in el, se acopera cu folie de aluminium pe care o strangem etans pe marginea oalei si acoperim cu capac. Aceasta modalitate o folosesc pentru a-mi ramane orezul al dente si fiert bob cu bob, nelegat ca la pilaf. Se lasa asa doar 15 min dupa ceas iar apoi se inchide focul si se ia capacul. Mai lasam doar cu folia si fara capac inca 10 minute. Se ia dupa 10 minute si folia (atentie la aburi).Se aseaza orezul pe farfurie si deasupra lui se pune compozitia de pui cu legume. Se serveste cu sos de soia si susan.

Niciun comentariu: