Faceți căutări pe acest blog

marți, 23 martie 2010

Foccacia














Ingrediente:

500 gr faina boromir
400 ml apa plata calduta
200 gr branza rasa
100 gr cascaval ras
300 gr rosii cherry
25 gr drojdie
Busuioc proaspat sau uscat
Rozmarin
Usturoi
oregano
Ulei de masline
Sare
masline

Mod de preparare:

Se dizolva drojdia in ½ cantitate de apa calduta cu putina sare si se toarna la mijlocul fainii intr-un castron. Lasi 5 minute si apoi faci coca (cu restul de apa calduta) aducand faina dinspre exterior spre centru. Daca e foarte lipicioasa se umezesc mainile cu putin ulei cald. Se lasa acoperita cu un prosop curat de bucatarie la loc cald sa dospeasca pentru 30 minute. Se imparte apoi in doua parti egale. Se unge o forma rotunda de pizza cu ulei de masline si se aseaza o parte din aluat intinsa subtire . Se unge pe deasupra cu ulei de masline cu ajutorul unei pensule. Se presara cascaval ras, branza, condimente, etc. Eu am zdrobit in mojar niste frunze de busuioc proaspat si cativa catei de usturoi. Am uns focacia cu usturoi, am pus masline si felii de rosii cherry. Se mai lasa prêt de 5 minute si apoi se baga la cuptor pentru aproximativ 50 minute. Se scoate si introduce la cuptor cel de-al doilea blat pregatit in acelasi mod.

Niciun comentariu: