Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 31 martie 2010

Vita picanta in vin rosu cu garnitura de orez curry

















Premiu ziarul click concursul "reteta saptamanii"

Ingrediente pentru 4 persoane

1 telina potrivita
2 ardei capia rosii
1 albitura
2 morcovi potriviti
1 ceapa alba
2 cepe rosii
½ kg carne de vita mai frageda
1 cana de orez cu bob lung
Cativa catei de usturoi
500 ml vin rosu de tara (sec)
Supa de carne aproximativ 700 ml (pentru carne)
Foi de dafin vreo 2-3
Pasta de tomate dupa gust
Ingrediente diverse : cardamon, curry, boia dulce, cimbru, oregano, curcuma, boia iute, alte condimente pentru vita
Boabe de piper
Sos de soia
2 cani de supa (pentru orez)

Mod de preparare :

Se spala carnea si se sterge cu un prosop de bucatarie. Se taie cubulete mai mici pentru a se patrunde vita mai bine si se condimenteaza bine, se adauga putin ulei de masline si se « maseaza » carnea bine. Eu am lasat-o la frigider de pe-o zi pe alta cand am gatit-o. Legumele se spala, se toaca ceapa marunt, morcovul, albitura si telina se taie rondele subtiri. Ardeiul se taie cuburi mai mari si usturoiul se zdrobeste in mojar sau se preseaza cu lama unui cutit mai mare. Se incinge o tigaie mai mare si se pune ulei. Cand s-a incins si uleiul adaugam in ordinea urmatoare legumele si calim dupa fiecare : ceapa, usturoiul, radacinoasele si la urma ardeiul. Scoatem apoi legumele si calim carnea separat. Se adauga cate putin din supa fierbinte peste carne si se fierbe bine. Cand s-a fiert vita se pun legumele si se adauga vinul, boabele de piper, foile de dafin si la sfarsit cateva linguri de pasta de tomate desfacuta cu supa si putin sos de soia. Eu am avut un vin din ala de tara de-ti raman dintii negrii de concentrat ce e, dealtfel se vede dupa spuma facuta. Se lasa sa se lege un sos mai gros si sa se patrunda aromele dupa care se stinge focul. Orezul se pune in 2 cani de apa sau supa fierbinte, se adauga 2 lingurite de curry, un cub de unt, putina sare, cardamon si curcuma. Se acopera cu folie de aluminiu si capac si se lasa 15 minute pe foc mic dupa care se ia capacul, se stinge focul si se mai lasa 10 minute cu folia. Mancarica se serveste cu garnitura de orez

Niciun comentariu: