Faceți căutări pe acest blog

duminică, 21 martie 2010

Ciuperci sotate














Varianta I

Ciuperci sotate cu legume

 Ingrediente pentru 2 persoane:

1/2 kg ciuperci champignon
1/3 pachet de unt
vegeta dupa gust
1 morcov
1 ardei gras verde

Pregătire:

Se spala ciupercile rapid sub jet de apa si se lasa la scurs. Ciupercile se taie felii mai subtiri cu tot cu codite, ardeiul bucati mai mari si morcovul rondele. Se incinge o tigaie si se pune untul la topit. Se adauga morcovul si se caleste apoi se pune ardeiul si la sfarsit ciupercile lasandu-se sa mai scada din zeama. Se condimenteaza dupa gust si se servesc cu sos de soia.

Varianta II

 Ingrediente pentru doua persoane:

1 kg ciuperci
1/2 pachet de unt
sos dark de soia
sos dulce soia
1 lgt curry
putina boia dulce

Mod de preparare:

Se spala ciupercile fara a le inlatura coaja, se taie lamele potrivite nici prea subtiri dar nici groase, se incinge o tigaie, se adauga untul si cand s-a topit se adauga 1/2 din cantitatea de ciuperci. Se inabusa bine daca doriti va puteti ajuta de capac dupa care ase adauga restul de ciuperci si se calesc in continuare. Spre final se pun sosurile si condimentele si se mai tine ceva pe foc. Gustul rezultat din amestecul de unt si soia este nemaipomenit, sunt bune atat calde cat si reci


Niciun comentariu: