Faceți căutări pe acest blog

marți, 23 martie 2010

Rasturnata cu mere







ingrediente:

4 oua
4 linguri de zahar pudra
2 linguri de nuca macinata (facultativ)
2 linguri de faina rase
coaja rasa de lamaie si portocala
scortisoara
cateva mere
80 g unt
80 g zahar
1 plic budinca de vanilie
500 ml lapte
Putin zahar pentru budinca


mod de preparare:

Se curata merele de coaja si seminte si se taie felii foarte subtiri. Se unge o forma de tort cu unt, se presara cele 80 g de zahar apoi se aseaza merele taiate felii cat mai stranse una langa cealalta. Merele se pudreaza cu scortisoara. Se prepara budinca dupa indicatiile de pe ambalaj. Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si un praf de sare. Se adauga apoi coaja de lamaie si portocala si se mai amesteca putin. Se adauga peste galbenusuri faina amestecata cu nuca si la sfarsit albusurile batute spuma. Peste mere se pune budinca si peste budinca aluatul din oua. Se da la cuptorul incins la foc potrivit. Se face testul cu scobitoarea pentru aluatul de deasupra. Se scoate si se lasa la racorit. Se rastoarna cand s-a racit si se serveste eventual de la frigider.

Niciun comentariu: