Faceți căutări pe acest blog

duminică, 21 martie 2010

Tortelini cu dovlecei








Cum gatim pastele:

1. Pastele trebuiesc fierte intr-o oala mare, incapatoare. Fie ca pregatim spaghetti, penne ori fusilli, acestea trebuie sa aiba suficient spatiu in oala in care fierb, astfel incat sa nu se lipeasca prea tare una de cealalta. Pentru o cutie de 500g de paste, folositi o oala de minim 5,5 litri.
2. Puneti sare din plin in apa in care fierb pastele. Sarea nu afecteaza in niciun fel procesul de gatire al pastelor, insa le da acea savoare de care au nevoie pentru ca preparatul final sa fie, intr-adevar, demn de laude.
3. Asigurati-va ca apa a dat in clocot inainte de a adauga pastele. Adaugati pastele si rasfirati-le pe cat posibil pentru ca ele sa nu se lipeasca. Ajutati-le sa se lase cu totul in apa, folosind o lingura de lemn. Odata ce s-au lasat, iar apa le acopera, nu le mai amestecati.
4. Gatiti pastele la foc mediu si scoateti-le din oala cu 2 minute inainte de timpul indicat pe ambalaj. Este foarte important sa nu fierbeti pastele prea mult timp, mai ales daca le veti mai gati si impreuna cu sosul. Urmati sfatul italienilor si preparati pastele “al dente”.
5. Nu adaugati ulei in apa in care fierb pastele. In cazul in care puneti ulei in oala in care fierb, ele vor deveni alunecoase, iar atunci cand le veti gati impreuna cu sosul, acesta nu se va mai prinde de ele asa cum ar trebui.
6. Scurgeti pastele de apa cu ajutorul unei strecuratori, dar pastreaza cel putin o cana din apa in care au fiert. O vei folosi putin mai tarziu, atunci cand pregatesti sosul. Ii da acestuia un gust deosebit. Crede-ne pe cuvant.
7. Nu spalati pastele dupa ce le scurgeti de apa! Adaugati-le direct in sosul pe care l-ati preparat si nu le mai gatiti mai mult de cateva minute pentru a evita ca ele sa devina prea moi. Puneti un pic din apa in care au fiert pentru a le da acea savoare tipic italieneasca.
Serveste-le pe farfurii calde. Pofta buna!


Ingrediente:

1 punga tortelini de 250 g simple sau cu branza
4 dovlecei mici
1 morcov potrivit
1 ceapa mare
1 capatana mica de usturoi
120 g masline verzi
aproximativ 1/2 borcan de 700 pasta de tomate concentrata
2 maini de branza rasa
patrunjel
frunze de telina
cimbru
busuioc

Mod de preparare:

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc intr-un wok sau o tigaie mai mare si apoi se adauga dovlecelul curatat si taiat cubulete mici. Dupa ce am calit bine se adauga si morcovul dat prin razatoarea mare. Se adauga si maslinele (eu am pus si felii si intregi sa arate bine).La sfarsit se adauga bulionul dizolvat in putina apa fiarta atat cat sa acopere dovlecelul. Se adauga patrunjel tocat, frunza de telina, busuioc si cimbru cate putin din fiecare pentru gust. Se fierb legumele sa fie "al dente" sau cine prefera de tot. Se pune la fiert 1 l de apa cu sare si se pun pastele in apa in momentul fierberii. Se lasa vreo 15 minute dupa care se scurg si se pun peste sosul fiert. Se mai calesc pastele cu sosul si se adauga branza dupa gust. Atentie la sare caci maslinele si branza sunt destul de sarate.

Niciun comentariu: