Faceți căutări pe acest blog

duminică, 21 martie 2010

Orez cu pui si legume

























Premiu www.gustos.ro


Varianta I nemaipomenita :

Ingrediente :

1/3 piept de pui pt 4 portii
3 sferturi cescuta orez asortat
1 morcov
1 pastarnac
1 capia
1 ceapa rosie mica
Cateva felii telina
Ulei
Curry
Curcuma
Boia
Seminte de fenicul
Rozmarin

Punem orezul la inmuiat intr o cantitate mare de apa, peste noapte, 1 parte orez si 5 parti de apa. A doua zi se spala in multe ape si se usuca ft bine. Luati o parte orez si 1.5 parti apa calda, sare si aduci orezul la pct de fierbere apoi dai focul mic. Neaparat acopera cratita cu capac. Lasa 10-15 min fara sa ridici capacul. Separat calim puiul taiat cubulete, adaugam celelalte legume tocate marunt dar pe rand. Punem condimente si putina apa calda sa fiarba legumele si tinem pe foc pana se evapora. Cand e gata orezul se varsa peste pui si se caleste, daca nu e 100% fiert mai adaugam apa calda cate putin sa fiarba impreuna cu legumele. Servim cu sos de soia.

Varianta II super :

Ingrediente pentru 2 persoane
Timp de preparare 40 de min
Complexitate medie

Ingrediente:

½ bucata piept de la un pui taiat fasii de grosimea unui deget
1 pahar de orez cu bob lung (salbatic)
2 cepe potrivite tocate marunt
2 morcovi potriviti taiati cubulete
1 pahar de mazare fiarta
1 ardei gras rosu
sos de soia dupa gust
1 vf cutit ghimbir ras
Curry dupa gust
Ulei de masline

Mod de preparare

Ceapa se caleste in ulei de masline intr-un wok sau tigaie, apoi se adauga pe rand carnea, morcovul, ardeiul, mazarea iar dupa fiecare leguma adaugata se caleste un pic atat cat sa ramana legumele “ al dente”. Se adauga ghimbir, curry, sos de soia si se mai caleste 1 minut. Se masoara orezul cu un pahar. Se pun doua cantitati de apa la o cantitatea de orez(1 pahar de orez-2 pahare de apa). Se pun cele doua pahare de apa pe foc si in momentul fierberii se adauga paharul de orez (orez care a fost spalat), 1 vf cutit de curry si putina sare. Se amesteca de doua ori in el, se acopera cu folie de aluminium pe care o strangem etans pe marginea oalei si acoperim cu capac. Aceasta modalitate o folosesc pentru a-mi ramane orezul al dente si fiert bob cu bob. Se lasa asa doar 15 min dupa ceas iar apoi se inchide focul si se ia capacul. Mai lasam doar cu folia si fara capac inca 10 minute. Se ia dupa 10 minute si folia (atentie la aburi). Orezul se varsa peste legumele din wok si se mai caleste impreuna cu ele cateva minute.

Niciun comentariu: