Fursecurile cu gem sunt preferatele mele, gustul dulce acrisor le da o nota aparte
Ingrediente:
150 g faina
150 g unt
100 g zahar pudra
2 linguri suc de portocale
Coaja rasa de la o portocala
Ingrediente umplutura:
200 g gem de portocale
Sucul unei portocale
Pregătire:
Se framanta un aluat din toate ingredientele, se infasoara in folie alimentara si se tine la frigider 2 ore. Se intinde o foaie de 3 mm grosime si se taie cu forma stelute. La jumatate dintre ele se gaureste centrul cu ajutorul unui paharel. Se coc la cuptor circa 10 minute. Stelutele intregi se ung cu un strat subtire de gem si se lipesc cu stelutele gaurite. Se incalzeste pe aburi restul de gem si se amesteca cu sucul de portocale. Cu acest amestec cald inca se umplu gaurile stelutelor. Se servesc pe felii de portocale coapte.
Ingrediente:
150 g faina
150 g unt
100 g zahar pudra
2 linguri suc de portocale
Coaja rasa de la o portocala
Ingrediente umplutura:
200 g gem de portocale
Sucul unei portocale
Pregătire:
Se framanta un aluat din toate ingredientele, se infasoara in folie alimentara si se tine la frigider 2 ore. Se intinde o foaie de 3 mm grosime si se taie cu forma stelute. La jumatate dintre ele se gaureste centrul cu ajutorul unui paharel. Se coc la cuptor circa 10 minute. Stelutele intregi se ung cu un strat subtire de gem si se lipesc cu stelutele gaurite. Se incalzeste pe aburi restul de gem si se amesteca cu sucul de portocale. Cu acest amestec cald inca se umplu gaurile stelutelor. Se servesc pe felii de portocale coapte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu