Pentru aluat, pentru cele 2 foi avem nevoie de:
-7 linguri de lapte
-7 linguri de ulei
-6 linguri de zahar potrivite
-1 ou
-1 lingurita bicarbonat sau 1 pliculet de amoniu pentru prajituri
-1 lingurita otet
-400 gr. faina cernuta de 2 ori
-7 linguri de ulei
-6 linguri de zahar potrivite
-1 ou
-1 lingurita bicarbonat sau 1 pliculet de amoniu pentru prajituri
-1 lingurita otet
-400 gr. faina cernuta de 2 ori
Mod de preparare:
Amestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit.Peste compozitia racita punem oul (galbenusul frecat cu un praf de sare si albusul batut spuma), bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Punem faina treptat si framantam pana obtinem un aluat moale. Il lasam un pic la odihnit pana facem umplutura. Din aluat facem 2 bile si intindem doua foi, una o asezam in tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt, peste asezam compozitia, deasupra cealalta foaie pe care o intepam cu furculita din loc in loc. Se da la copt 30 min la 165 C. Se lasa la racit bine, se taie patrate si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pentru umplutura de dovleac:
Pentru umplutura de dovleac:
Dovleac cat doriti (eu am folosit 1 kg si 300 gr cantarit cu tot cu coaja) zahar dupa gust,scortisoara dupa gust ( daca doriti sa nu se schimbe culoarea dovleacului nu mai puneti scortisoara) Se rade dovleacul prin razatoarea mare, apoi se pune intr-o oala la calit cu 60 gr unt si zahar. Punem apoi scortisoara, esente (vanilie, rom). Puteti congela cateva placintele sa aveti si cand n-aveti chef de bucatarit
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu