Faceți căutări pe acest blog

marți, 23 martie 2010

Salam de biscuiti si ochi de elefant
















I Ochi de elefant

500 g biscuiti
125 ml lapte
200 gr unt la temperatura camerei
100 gr nuca cocos
Zahar vanilat
Esenta de rom dupa gust
3 linguri cacao
Zahar pudra dupa gust
Stafide
Rahat
Nuci
coniac
1-2 banane

Biscuitii se pun in folie de plastic si se sfarama cu facaletul (o parte putem sa-i rupem bucatele mai mici). Stafidele se lasa jumatate de ora in esenta de rom si coniac sa se hidrateze. Se incalzeste laptele cu esentele si romul de la stafide.  Se adauga laptele caldut peste biscuiti , cacaoa, rahatul taiat cuburi mici , stafidele scurse, nucile taiate mai marunt, se amesteca si se face o pasta mai groasa care se poate intinde. Se gusta sa vedem daca mai trebuie zahar. Separat se amesteca zahar pudra cu untul si nuca de cocos pana se face spuma. Se intinde crema de unt peste crema cu cacaoa si se ruleaza. Se pune in folie de plastic pana a doua zi cand se taie si se da prin cocos. Se poate pune la mijloc sau prin crema de cacaoa bucati mai maricele de biscuiti, nuci si rahat sa se vada frumos cand se taie sau se pot pune banane intregi pe lungime.


II Salam de biscuiti

500 gr biscuiti populari sau petite beurre
200 ml lapte gras
200 gr unt gras taiat cubulete
3 linguri nuca de cocos
esenta de rom si vanilie
coniac
3 inguri cu varf de cacao
100-120 gr zahar tos
100 gr stafide
200 gr rahat taiat cubulete
100 gr nuci macinate si 60 gr taiate grosolan
optional coaja de citrice

Biscuitii se rup cu mana bucatele mai mici, nucile se rumenesc putin la cuptor iar rahatul se taie cubulete. Se hidrateaza stafidele in esente si coniac. Se pune laptele pe foc impreuna cu untul, coaja de citrice si esentele scurse de la stafide. Cand s-a topit untul adaugam zaharul si amestecam meereu. Adaugam cacaoa cernuta si o incorporam usor. Cand s-a legat ca un sos se gusta de zahar si arome. Punem intr-un castron, biscuitii, nucile pregatite, rahatul si stafidele. Adaugam sosul caldut peste tot, amestecam cu lingura de lemn sa se incorporeze bine si lasam 10 minute. Intindem o folie alimentara si o presaram cu nuca de cocos. Asezam compozitia si o strangem sub forma de salam cu ajutorul foliei. Rulam salamul de marginile ramase si-l dam la rece pana a doua zi.

Niciun comentariu: