Faceți căutări pe acest blog

duminică, 21 martie 2010

Pui cu sos alb si ciuperci













Ingrediente pentru 3 persoane:

6 pulpe superioare de pui sau 1 piept de pui
8 ciuperci mai mari
1 ardei gras verde
200 ml smantana
300 ml apa
4 catei de usturoi
Piper alb
1 cana de orez

Mod de preparare:

Se spala pulpele sau pieptul si se sterge cu un prosop de bucatarie. Ardeiul se taie bucati mai mari si ciupercile felii subtiri. Pulpele se fierb in apa si se scot. Separat calesti ardeiul in putin ulei de masline dupa care adaugi ciupercile si mai calesti. Apa in care a fiert puiul se lasa pe foc sa mai scada. Se adauga smantana si putin piper. Se misca tigaia pentru a se mesteca sosul. Se lasa putin sa se ingroase. Se pun in sos ardeiul si ciupercile si se mai fierb cateva minute. Se pun si pulpele impreuna cu usturoiul zdrobit cu lama cutitului. Se mai fierb impreuna putin. Orezul spalat si scurs se amesteca cu 2 cani si jumatate de apa clocotita, sare, piper si putin curry . Se pune intr-un vas acoperit la cuptor si se tine 20-30 minute. Orezul fierbinte se pune in boluri care au fost unse cu putin ulei si se apasa putin cu lingura sa ramana boabele lipite. Dupa 1 minut se rastoarna pe farfurie.

Niciun comentariu: