Faceți căutări pe acest blog

joi, 25 martie 2010

pui shanghai
























O reteta minunata, un aluat moale si pufos de la bere

Ingrediente:

75 ml bere
75 g faina
2 galbenusuri
2 albusuri
sare
condimente curry, boia etc
piept de pui
sos de soia
sos de maioneza cu usturoi
sos de ketchup
susan
seminte de floarea soarelui crude
mac

Mod de preparare:

Se spala pieptul de pui si se sterge bine. Se taie fasii mai subtirele. Se freaca bine galbenusurile cu un praf de sare, curry, boia, piper si alte condimente care va plac. Albusurile se bat spuma. Se amesteca berea cu albusurile si galbenusurile si faina treptat amestecandu-se usor de jos in sus, va rezulta o spuma frumoasa. Se sareaza dupa gust sau se freaca puiul cu sos de soia din acela mai dulce. Fasiile de piept se dau prin acest aluat, se scurg de surplus, se dau prin seminte si se prajesc in ulei incins. Eu le-am facut in tuci. Se servesc fierbinti cu sos de soia sau alt sos dorit. Daca se racesc nu mai sunt asa bune. Acest aluat cu bere este foarte fraged pentru aceasta reteta de pui shanghai.

Niciun comentariu: