Faceți căutări pe acest blog

marți, 23 martie 2010

Pui cu legume pe pat de orez













Ingrediente pentru 2 persone
Timp de preparare: 40 minute

1 piept de pui
1 telina
2 ardei grasi rosii
2 ardei grasi verzi
2 morcovi
Putin ghimbir
2 pahare supa de pui (eu am avut congelata)
Sos de soia
1 pahar sau 1 cana mica de orez cu bob lung (supa si orezul se masoara cu acelasi pahar)
Condimente : tawook, curry, sofran, oregano, curcuma, cardamon)
Ulei de porumb sau masline

Mod de preparare:

Se spala pieptul de pui sub un jet de apa rece si se sterge cu un prosop curat. Se taie fasii de grosimea unui deget si apoi se condimenteaza cu tawook, oregano, curcuma, curry, vegeta, putin sos de soia daca este din acela chinezesc foarte sarat sau mai mult daca este dulceag si orice condimente pentru pui mai doriti. Eu pun si putin ulei peste si apoi le framant sa intre bine condimentele. Le-am lasat la frigider de pe-o zi pe alta si apoi am curatat si spalat legumele, am taiat morcovul si telina rondele subtiri, ardeiul bucati potrivite si 2-3 felii subtiri de ghimbir proaspat. Am incins un wok, am pus nite ulei si cand s-a incins uleiul am calit fasiile de pui. Le-am scos si am pus mai departe la calit pe rand: morcovul, telina si ardeiul. Se pune carnea peste legume, se mai adauga sos de soia, ghimbirul si se mai caleste un minut.Orezul se pune in supa in momentul cand incepe sa fiarba. Se adauga 1 firicel de sofran, putin cardamom si sare sau vegeta dupa gust. Se amesteca de doua ori in el, se acopera cu folie de aluminiu si se strange etans la gura dupa care se acopera cu un capac. Se lasa pe foc foarte mic 15 minute dupa care se stinge focul, se ia capacul si se mai lasa doar folia pentru inca 10 minute cand se va indeparta. Se serveste orezul impreuna cu puiul.

Niciun comentariu: