Faceți căutări pe acest blog

marți, 23 martie 2010

Tarta cu fructe de padure si crema de capsuni







ingrediente:

-375 ml lapte pentru blat si 350 ml pentru crema.
-un praf de sare
-100 gr gris
-3 oua
-1 lamaie
-50 gr unt
-125 gr zahar brun
-1 fiola esenta vanilie
-300 gr branza vaci
-50 gr faina
-1 lgt praf de copt
-500 gr fructe de padure congelate sau proaspete
-1 plic crema ole de capsuni
-coaja de portocale si lamaie 1 lingurita
-1 plic de gelatina transparenta daca se foloseste zeama rosie a fructelor si rosie daca se foloseste doar apa

Blatul se face intr-o forma de tarta sau forma detasabila de tort de aproximativ 24-26 diametru. Se incinge cuptorul. Laptele (cei 375 ml) se pune pe foc mic, se da in fiert cu sare si se adauga grisul amestecand continuu pentru a nu se prinde. Luata de pe foc mai amesteci in ea si lasi la racit.O poti amesteca dupa racire cu telul pentru a se uniformiza. Fructele de padure daca sunt inghetate se lasa cu cateva ore inainte la dezghetat intr-o strecuratoare. Untul moale se freaca cu zaharul, vanilia, coaja de la lamaie si putina coaja de portocala si se adauga treptat cate un galbenus. Branza de vaci se bate separat cu zeama de la lamaie apoi se adauga grisul cu lapte racit treptat si se amesteca la mixer. Se toarna peste branza amestecul de unt si se adauga albusurile batute spuma cu putina sare si la final se adauga faina amestecata cu praful de copt cernute. Se pune in forma tapetata cu hartie de copt pentru aproximativ 40 min. Se lasa la racit. Deasupra blatului se pune crema de capsuni facuta dupa instructiunile de pe plic cu cei 350ml lapte apoi se aseaza frumos fructele peste si se face un jeleu din sucul de la fructe amestecat cu apa si zahar dupa instructiunile gelatinei rosii si se pune calda peste tarta. Se tine la rece cateva ore inainte de servire.

Niciun comentariu: