Varianta I : dietetica, sanatoasa, de post si foarte gustoasa
Ingrediente:
3-4 l apa
4 morcovi
2 pastarnaci medii
2 patrunjei medii
1 telina medie cu tije
2 cepe potrivite
2 ardei grasi capia
3-4 cartofi
2 dovlecei mici
2 leg patrunjel verde
Crutoane aromate
1 lg ulei de masline
Legumele se curata, se spala si se taie cubulete mari sau mai mici daca vreti sa se gateasca mai repede. Ceapa se lasa intreaga daca o inlaturati din supa. Se pune pe foc apa cu sare, piper, vegeta si cand da in clocot se adauga telina si cateva tije de telina, 1 leg de patrunjel intreaga, albitura, morcovii si cartofii. Cand sunt pe jumatate fierte se adauga si restul legumelor care fierb mai repede. La fel de bine se pot pune toate deodata. Supa se fierbe acoperita. Cand sunt complet fierte se dau deoparte ceapa si tijele si patrunjelul iar restul legumelor se pun in blender cu 2-3 polonice de zeama. Se amesteca piureul de legume cu apa in care au fiert punand treptat supa pana ajunge la consistenta dorita, nu trebuie sa fie nici piure dar nici foarte lichida. Cand este gata supa punem 1 lg ulei de masline si amestecam in ea. Optional punem unt si subtiem cu lapte sau smantana lichida de gatit dupa gust. Crutoanele se fac din paine un pic mai veche sa se poata taia. Se taie cuburi se se stropesc cu ulei de masline, chimen macinat sau seminte si usturoi. Se aseaza in tava de la cuptor si se pun cubulete de unt. Se lasa pana se rumenesc putin timp in care amestecam in ele. Se pot face si la tigaie. Se serveste cu patrunjel, smantana si crutoane. Pentru un gust mai bun puteti cali mai intai legumele in putin unt si ulei de masline dupa care le puneti la fiert.
Ingrediente:
3-4 l apa
4 morcovi
2 pastarnaci medii
2 patrunjei medii
1 telina medie cu tije
2 cepe potrivite
2 ardei grasi capia
3-4 cartofi
2 dovlecei mici
2 leg patrunjel verde
Crutoane aromate
1 lg ulei de masline
lapte, smantana lichida, 100 gr unt optional
Smantana fermentata separatLegumele se curata, se spala si se taie cubulete mari sau mai mici daca vreti sa se gateasca mai repede. Ceapa se lasa intreaga daca o inlaturati din supa. Se pune pe foc apa cu sare, piper, vegeta si cand da in clocot se adauga telina si cateva tije de telina, 1 leg de patrunjel intreaga, albitura, morcovii si cartofii. Cand sunt pe jumatate fierte se adauga si restul legumelor care fierb mai repede. La fel de bine se pot pune toate deodata. Supa se fierbe acoperita. Cand sunt complet fierte se dau deoparte ceapa si tijele si patrunjelul iar restul legumelor se pun in blender cu 2-3 polonice de zeama. Se amesteca piureul de legume cu apa in care au fiert punand treptat supa pana ajunge la consistenta dorita, nu trebuie sa fie nici piure dar nici foarte lichida. Cand este gata supa punem 1 lg ulei de masline si amestecam in ea. Optional punem unt si subtiem cu lapte sau smantana lichida de gatit dupa gust. Crutoanele se fac din paine un pic mai veche sa se poata taia. Se taie cuburi se se stropesc cu ulei de masline, chimen macinat sau seminte si usturoi. Se aseaza in tava de la cuptor si se pun cubulete de unt. Se lasa pana se rumenesc putin timp in care amestecam in ele. Se pot face si la tigaie. Se serveste cu patrunjel, smantana si crutoane. Pentru un gust mai bun puteti cali mai intai legumele in putin unt si ulei de masline dupa care le puneti la fiert.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu