Faceți căutări pe acest blog

duminică, 21 martie 2010

Tort cu fructe














Premiu revista Libertatea pentru femei






Tort de ziua sotului, i-am facut doua in acest an, unul cu fructe si unul cu ciocolata

Blatul:

8 oua
8 linguri faina
8 linguri zahar
1 pliculet zahar vaniliat
½ lingurita razatura de coaja portocale
½ lingurita razatura de coaja lamaie

Crema:

450 gr fructe de padure congelate sau proaspete
150 gr zahar
15 gr gelatina
500 gr frisca lichida
100 gr ciocolata alba sau neagra dupa preferinta
150 ml suc de fructe de padure
Zeama unei cutii de compot pentru insiropat blatul
1 pliculet intaritor de frisca.

Pentru ornat:

Fructe; Banane, kiwi, portocale, ananas, cirese, fructe de padure
Frisca

Mod de preparare:

Blatul:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar si se bate pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca dupa fiecare galbenus. Se adauga si faina cate putin si se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus ca sa iasa blatul pufos. Se tapeteaza o forma unsa cu hartie de copt si se coace blatul la 150 grade 35 de min.

Crema:

Fructele dezghetate si scurse se zdrobesc in blender cu zaharul. Separat se topeste gelatina conform instructiunilor si se adauga la sucul de fructe incalzit si se amesteca bine si apoi se adauga peste fructe. Frisca se bate bine si apoi se adauga pliculetul de intaritor si se mai bate un pic. Ciocolata se rupe bucatele si se topeste la bain marie. Se adauga pe rand frisca si ciocolata peste pireul de fructe si se omogenizeaza. Blatul se taie in doua si se insiropeaza cu sucul din compot. Se aseaza primul blat in forma detasabila de tort, la mijloc se pune crema si deasupra celalalt blat. Se tine de pe-o zip e alta la frigider. Se scoate si se orneaza dupa preferinta.

Niciun comentariu: