Varianta I : delicioasaaaa
Carnea se maseaza cu condimente, boia, cimbru, curry, curcuma, sare, piper, se da cu ulei de masline. Crestam si punem usturoi in buzunarase. Lasam cateva ore dau de seara pana dimi cand o dam la cuptor cu 1 l vin rosu demisec, fara apa in care punem crengute de cimbru si mult usturoi intreg. O ungem mereu sa nu se arda
Varianta II : delicioasa
1 kg carne de porc sa aibe si nitica grasime
1 capatana de usturoi
3 morcovi
1 gutuie
vin rosu sec sau demisec
ulei de masline
mustar
amestec de condimente pentru friptura: boia dulce sau picanta, cimbru, piper, vegeta, oregano, busuioc, rozmarin.
1 capatana de usturoi
3 morcovi
1 gutuie
vin rosu sec sau demisec
ulei de masline
mustar
amestec de condimente pentru friptura: boia dulce sau picanta, cimbru, piper, vegeta, oregano, busuioc, rozmarin.
Se unge bucata de carne intreaga cu putin mustar si ulei de masline si se condimenteaza pe toate partile. Se cresteaza pentru a se introduce catei de usturoi si se lasa la frigider de pe-o zi pe alta. Se pune carnea a doua zi impreuna cu morcovii intregi, gutuia bucati mai mari si vinul cu apa. Eu am folosit carne de porc de tara si am pus o parte apa si trei de vin. Se da la cuptor la foc mic cateva ore bune. Se mai stropeste carnea din cand in cand cu sosul din tava pentru a se rumeni frumos.
Varianta III: nemaipomenita
O bucata porc cu grasime de vreo 2 kg
500 ml vin rosu de tara, sec sau demisec
Cateva legume : capia, morcovi, telina, albitura
Mirodenii : cimbru, curry, vegeta, boia, piper, frunze de dafin, curcuma
Cativa catei de usturoi cu tot cu coaja
Ulei de masline
Punem mirodenii peste carne, adaugam ulei și frecam bine pe toate partile. Bagam carnea impreuna cu vinul și usturoiul într-o punga, legam bine si dam la rece pana a doua zi. Folosim oala de pământ pentru sarmale. Punem legume pe fund, asezam carnea peste și adaugam vinul și apa. Punem capacul si dam la cuptorul neaincalzit ca sa nu crape. Dupa jumatate de ora dupa ce incepe sa fiarba lasam o ora la 200 de grade timp în care o scoatem și punem sos din oala peste ea. Întoarcem carnea și mai lasam o ora la 200 de grade. Luam capacul si mai lasam 30 de minute la 150 de grade. Daca doriti puteti pune usturoi în carne.
O bucata porc cu grasime de vreo 2 kg
500 ml vin rosu de tara, sec sau demisec
Cateva legume : capia, morcovi, telina, albitura
Mirodenii : cimbru, curry, vegeta, boia, piper, frunze de dafin, curcuma
Cativa catei de usturoi cu tot cu coaja
Ulei de masline
Punem mirodenii peste carne, adaugam ulei și frecam bine pe toate partile. Bagam carnea impreuna cu vinul și usturoiul într-o punga, legam bine si dam la rece pana a doua zi. Folosim oala de pământ pentru sarmale. Punem legume pe fund, asezam carnea peste și adaugam vinul și apa. Punem capacul si dam la cuptorul neaincalzit ca sa nu crape. Dupa jumatate de ora dupa ce incepe sa fiarba lasam o ora la 200 de grade timp în care o scoatem și punem sos din oala peste ea. Întoarcem carnea și mai lasam o ora la 200 de grade. Luam capacul si mai lasam 30 de minute la 150 de grade. Daca doriti puteti pune usturoi în carne.
varianta IV:
2 lingurite boia
2 lingurite curry
1/2 lingurita curcuma
sos dulce soia
sos soia sarat
piper
vegeta
sare
ulei masline
vin de tara rosu sec 1-1.5 l
1.5-2kg carne porc
cimbru romanesc
condimente pentru fruptura
3-4 capatani usturoi
Se cresteaza carnea si se impaneaza cu usturoi, se face un amestec din condimente, soia si 1-2 cani vin. Se unge friptura, se pune usturoi pisat pe deasupra apoi se unge cu mustar peste tot. Se pune in punga de friptura cu tot cu zeama si se leaga bine. Se tine la rece pana a doua zi cand se da la cuptor cu apa cat s-o cuprinda fara vreo 2-3 degete. Se mai toarna sos din tava peste friptura sa nu se arda deasupra, se potriveste de sare si se adauga vin pe parcurs amesetcandu-l cu sosul din tava. Se nai pune cimbru pe deasupra si se lasa sa scada bine. Se serveste cu piure de cartofi facut cu unt si lapte
2 lingurite boia
2 lingurite curry
1/2 lingurita curcuma
sos dulce soia
sos soia sarat
piper
vegeta
sare
ulei masline
vin de tara rosu sec 1-1.5 l
1.5-2kg carne porc
cimbru romanesc
condimente pentru fruptura
3-4 capatani usturoi
Se cresteaza carnea si se impaneaza cu usturoi, se face un amestec din condimente, soia si 1-2 cani vin. Se unge friptura, se pune usturoi pisat pe deasupra apoi se unge cu mustar peste tot. Se pune in punga de friptura cu tot cu zeama si se leaga bine. Se tine la rece pana a doua zi cand se da la cuptor cu apa cat s-o cuprinda fara vreo 2-3 degete. Se mai toarna sos din tava peste friptura sa nu se arda deasupra, se potriveste de sare si se adauga vin pe parcurs amesetcandu-l cu sosul din tava. Se nai pune cimbru pe deasupra si se lasa sa scada bine. Se serveste cu piure de cartofi facut cu unt si lapte
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu