Pentru aluat:
Aluat de foietaj sau orice aluat de placinta. Mie nu-mi plac foile astea din comert. Am facut aluatul asa:
7 linguri de lapte (daca nu aveti lapte puteti folosi lapte praf)
7 linguri de ulei
6 linguri de zahar
1 ou
1 plic amoniu pentru prajituri
1 lingurita otet
400 g faina cernute de doua ori
coaja rasa de portocala
Pentru umplutura:
dovleac ras
zahar dupa gust
scortisoara 1/2 lingurita
stafide sau nuca dupa preferinte
80 g unt
esenta de rom
Se pun pe foc cele 7 linguri de ulei, laptele si zaharul. Cand da in clocot se ia si se lasa la racit. Se freaca galbenusul cu un praf de sare, putin zahar si coaja de portocala. Albusul se bate spuma cu un praf de sare. Amoniul se stinge cu otetul. Se adauga in compozitia calduta galbenusul, amoniu si albusul amestecandu-se dupa fiecare. La sfarsit se incorporeaza faina si se framanta aluatul. Se acopera cu un prosop de bucatarie si se tine la loc cald pana facem umplutura. Se rade dovleacul si se caleste in untul topit pe foc. Se adauga zahar, scortisoara, esenta de rom si se lasa sa se caleasca bine. La sfarsit cine doreste adauga nuci sau stafide. Se pune folie de aluminiu in formele de tarta. Se intinde aluatul cu facaletul si se imbraca forma de tarta cu aluat.Se pune trei sferturi din tarta cu compozitie de doveac si apoi se decupeaza cu ajutorul unei cani capace pentru tarte.Se decupeaza dupa imaginatie si se pun deasupra tartei. Se decupeaza mai bine aluatul daca sta putin la frigider. Se dau la cuptor pana se rumenesc frumos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu