Faceți căutări pe acest blog

marți, 23 martie 2010

Rulada cu lamaie







Ingrediente pentru 12 portii.

Blat: 2 oua, 1 praf de sare, 60 gr zahar, 50 gr faina.

Crema: 1 lamaie, 1 lingura zahar pudra, 125 gr mascarpone sau branza de vaci, 60 ml frisca


Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul bine. Se bat albusurile spuma cu sare. Se freaca galbenusurile cu zahar si 2 linguri de apa fierbinte (fiarta inainte) pana se obtine o crema. Se incorporeaza cate putin faina si spuma de albusuri. Se pune hartie de copt intr-o tava mai mica decat cea de aragaz adaugati coca si coaceti-o 10 minute la foc mic. Se scoate blatul si se rastoarna pe un prosop curat.. Stropiti hartia cu apa rece si indepartati-o. Rulati blatul si lasati-l sa se raceasca. Se spala lamaia cu apa fierbinte si se sterge. Se rade coaja lamaiei si i se stoarce sucul. Amestecati-le cu branza . Se bate frisca si se adauga la branza. Se desface rulada si se pune crema de branza nivelandu-se usor. Se ruleaza blatul . Se presara zahar pudra si se orneaza cu lime si frunzulite.

Cealalta rulada este din acelasi blat umpluta cu crema de ciocolata fineti.

Niciun comentariu: