Blat:
4 oua
4 linguri de zahar
4 linguri de faina
1 praf de copt
1 lingurita de otet
1 lingurita coaja rasa de lamaie si portocala
Esenta de vanilie
Insiropare:
Zeama de compot de visine sau piersici
Crema:
1 plic crema ole de vanilie sau capsuni
350 ml lapte
Asanblare:
Visine din compot
1 plic de gelatina transparenta daca folositi sucul din compotul de visine sau 1 plic gelatina rosie daca folositi doar apa pentru a nu iesi prea rosie gelatina.
Mod de preparare:
Blatul:
Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si apoi cu un pic de zahar. Albusurile reci se bat spuma cu un praf de sare si apoi se adauga treptat zaharul si se bate pana la dizolvare. Se stinge praful de copt cu otetul si se adauga la galbenusuri. Peste galbenusuri se adauga coaja de portocala, esenta, faina si la sfarsit albusurile. Se amesteca de cateva ori de jos in sus si se varsa intr-o tava mai lata tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins la foc mic pentru aproximativ 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea si se scoate blatul. Se insiropeaza blatul cu zeama din compot. Daca nu va place sa se coloreze blatul in rosu folositi zeama de la piersici. Se prepara crema dupa instructiunile de pe plic si se pune uniform peste blat. Deasupra se aseaza visinele si peste se toarna gelatina calduta preparata dupa instructiuni.
4 oua
4 linguri de zahar
4 linguri de faina
1 praf de copt
1 lingurita de otet
1 lingurita coaja rasa de lamaie si portocala
Esenta de vanilie
Insiropare:
Zeama de compot de visine sau piersici
Crema:
1 plic crema ole de vanilie sau capsuni
350 ml lapte
Asanblare:
Visine din compot
1 plic de gelatina transparenta daca folositi sucul din compotul de visine sau 1 plic gelatina rosie daca folositi doar apa pentru a nu iesi prea rosie gelatina.
Mod de preparare:
Blatul:
Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si apoi cu un pic de zahar. Albusurile reci se bat spuma cu un praf de sare si apoi se adauga treptat zaharul si se bate pana la dizolvare. Se stinge praful de copt cu otetul si se adauga la galbenusuri. Peste galbenusuri se adauga coaja de portocala, esenta, faina si la sfarsit albusurile. Se amesteca de cateva ori de jos in sus si se varsa intr-o tava mai lata tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins la foc mic pentru aproximativ 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea si se scoate blatul. Se insiropeaza blatul cu zeama din compot. Daca nu va place sa se coloreze blatul in rosu folositi zeama de la piersici. Se prepara crema dupa instructiunile de pe plic si se pune uniform peste blat. Deasupra se aseaza visinele si peste se toarna gelatina calduta preparata dupa instructiuni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu