Varianta I :
100 gr unt gras la temp camerei
100 gr zahar
2 oua medii(100 gr)
100 gr faina
100 gr stafide
1 lgt esenta de rom
Coniac si rom optional pt stafide
Punem untul la temp camerei cu zaharul si esenta de rom. Mixam cat sa se omogenizeze, adaugam apoi cate 1 ou. Cu ajutorul unei spatule incorporam faina. Punem stafidele asa uscate, eu voi incerca si cu cateva hidratate in coniac si rom sa vedem cum ies. Eu am cantarit ouale si au avut 118 gr. Dam aluatul 20 min la frigider. Apoi pe hartie de copt facem gramajoare nu mai mari de 20 gr si departate ca sa nu se lipeasca intre ele, cate 3 pe rand. Vor iesi 2 tavi de 24 bucati in total. 15 min la 170°. Sunt gata cand s-au maronit pe margine. Data viitoare sa incerc sa hidratez stafidele in rom si coniac.
Sursa retetele Mihaelei
Varianta II :
- 1 ou
- 60 grame zahar
- 70 grame ulei sau unt
- ½ praf de copt
- 60 grame faina
- 5 grame zeama lamaie
- Stafide
- Nuci
- Un praf de sare
-coniac optional
Se freaca oul cu zaharul, un praf de sare si praful de copt stins in zeama de lamaie pana se albeste. Se adauga uleiul cate putin si se freaca. La sfarsit se adauga faina cate putin. Se pun gramajoare in tava pe hartie de copt si se aseaza in mijloc nuci si stafide.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu