O reteta super buna, aluatul fraged si pufos, am facut-o acum ani de zile. La fel de bine putem incerca reteta aluatului de la placinta cu branza si fructe de padure
Pentru aluat, pentru cele 2 foi avem nevoie de:
-7 linguri de lapte
-7 linguri de ulei
-6 linguri de zahar potrivite
-1 ou
-1 lingurita bicarbonat sau 1 pliculet de amoniu pentru prajituri
-1 lingurita otet
-400 gr faina cernuta de 2 ori
Pentru umplutura de branza avem nevoie de:
-500 g branza vaci
-1 pahar zahar
-stafide inmuiate in rom
-2 plicuri zahar vaniliat
-2 oua
-2 linguri faina
-2 lingurite gris care se presara peste compozitia de branza
Se amesteca toate in bol ( galbenusul frecat cu un praf de sare si albusul batut spuma). Peste branza se presara grisul peste tot.
Mod de preparare:
Amestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit.Peste compozitia racita punem oul (galbenusul frecat cu un praf de sare si albusul batut spuma), bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Punem faina treptat si framantam pana obtinem un aluat moale. Il lasam un pic la odihnit pana facem umplutura. Din aluat facem 2 bile si intindem doua foi, una o asezam in tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt, peste asezam compozitia, deasupra cealalta foaie pe care o intepam cu furculita din loc in loc. Se da la copt 30 min la 165 C. Se lasa la racit bine, se taie patrate si se pudreaza cu zahar pudra vanilat. Puteti congela cateva in niste cutiute pentru musafiri nepoftiti. Putem folosi branza de vaci dulce si telemea sarata in parti egale
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu