Faceți căutări pe acest blog

joi, 25 martie 2010

Dovlecei gratinati



























































2 dovlecei mari
branza de vaci si telemea de oaie
marar sau alta verdeata care va place
unt
oua
putin lapte si iaurt mai gras
putin cascaval sau parmezan pentru ras deasupra

Se curata dovlecelul, se da pe razatoarea mare si se stoarce. Branza de vaca faramitata se amesteca cu telemeaua de oaie data prin razatoarea mica si se condimenteaza cu putina vegeta si piper. Se adauga mararul sau alte verdeturi. Se face un sos mai gros din lapte, iaurt si ouale batute.Intr-un vas rezistent la cuptor, uns cu putin unt, se pune un rand de dovlecel, unul de branza si tot asa. Puteti amesteca branza cu sosul alb si sa-l turnati peste fiecare rand de dovlecel ras. Ultimul rand sa fie de dovlecei. La sfarsit se toarna sosul apoi se rade putin parmezan sau cascaval. Se coace pana se rumeneste frumos.

Niciun comentariu: